Opleidingspraktijk

De praktijk is officieel erkend door de Federale Overheidsdienst van Volksgezondheid en is aangesteld door het Interuniversitair Centrum voor Huisartsenopleiding (ICHO) als opleidingspraktijk.

De huisarts-in-opleiding (HAIO) is een gediplomeerd arts (master geneeskunde) die zich gedurende drie jaar specialiseert in de huisartsgeneeskunde. De HAIO zal in onze praktijk werken gedurende een periode van telkens 18 opeenvolgende maanden.

De HAIO is betrokken bij alle activiteiten van de praktijk (eigen consultaties, huisbezoeken en wachtdiensten) en overlegt dagelijks met de collega's. De HAIO werkt zelfstandig en aan dezelfde (terugbetalings)tarieven als de andere artsen.

Als opleidingspraktijk worden we voortdurende aangemoedigd om alle recente ontwikkelingen in de huisartsgeneeskunde en de huidige richtlijnen mee op te volgen. We zijn er dan ook van overtuigd dat de aanwezigheid van een HAIO vaak een garantie is voor een nog betere en meer professionele dienstverlening aan alle patiënten van deze huisartsenpraktijk.

 

NIEUWS: Op 31 maart 2022 liep de opleiding van Dr. Sven Verschuere op zijn einde in onze huisartsenpraktijk.  Sinds 1 april 2022 werd hij vervangen door onze nieuwe HAIO: Dr. Klaus Wierinck.

Ik ben afkomstig van Moorslede, maar momenteel woon ik in Oostkamp. Mijn 6-jarige opleiding geneeskunde heb ik volbracht aan de universiteit van Leuven, daarna was ik reeds 1 jaar actief als HAIO in een huisartsenpraktijk te Bredene. Vervolgens heb ik in het ziekenhuis AZ Delta te Roeselare gewerkt gedurende een periode van 6 maanden. Dit was een erg boeiende en leerrijke periode op de diensten cardiologie en neurologie. Mijn laatste anderhalf jaar als HAIO zal ik hier in Izegem met veel enthousiasme doorbrengen om dan volledig af te studeren als huisarts in 2023.