Opleidingspraktijk

De praktijk is officieel erkend door de Federale Overheidsdienst van Volksgezondheid en is aangesteld door het Interuniversitair Centrum voor Huisartsenopleiding (ICHO) als opleidingspraktijk.

De huisarts-in-opleiding (HAIO) is een gediplomeerd arts (master geneeskunde) die zich gedurende drie jaar specialiseert in de huisartsgeneeskunde. De HAIO zal in onze praktijk werken gedurende een periode van telkens 18 opeenvolgdende maanden.

De HAIO is betrokken bij alle activiteiten van de praktijk (eigen consultaties, huisbezoeken en wachtdiensten) en overlegt dagelijks met de collega's. De HAIO werkt zelfstandig en aan dezelfde (terugebetalings) tarieven als de andere artsen.

Als opleidingspraktijk worden we voortdurende aangemoedigd om alle recente ontwikkelingen in de huisartsgeneeskunde en de huidige richtlijnen mee op te volgen. We zijn er dan ook van overtuigd dat de aanwezigheid van een HAIO vaak een garantie is voor een nog betere en meer professionele dienstverlening aan alle patiƫnten van deze huisartsenpraktijk.

 

sven groot

Dr. Sven Verschuere

Ik ben afkomstig van Waregem en studeerde af als basisarts aan de Universiteit van Gent in 2020. Vanaf 1 oktober start ik als huisarts in opleiding.
Naast een algemene interesse in de diverse aspecten van de eerstelijnszorg, gaat bijkomende interesse uit naar sport en het bewegingsstelsel.
In mijn vrije tijd tracht ik fit te blijven door te lopen en te tennissen, of geniet ik van de natuur of van een goed science-fiction/fantasy verhaal.